Generalni remont mašine WH10NC za Novi Zeland

U aprilu 2020. godine za našeg kupca u Aucklandu na Novom Zelandu, isporučili smo iz RETOS Varnsdorfa generalno remontovanu horizontalnu bušilicu-glodalicu WH10NC.

Generalni remont mašine WH10NC

Mašina je  proizvedena u TOS Varnsdorf a namenjena je za univerzalnu primenu u mašinskoj industriji, pogodna kako za grube, tako i za završne operacije. Nakon remonta, mašina je dobila parametre koji su uporedivi sa parametrima nove mašine. U okviru izvršenih radova zamenjene su, ili modernizovane gotovo sve mehaničke i električne komponente mašine, servisirane su sve klizne površine, između ostalog urađena je i kompletna zamena vreteništa, instalacija novog sistema upravljanja i optike. Ovo je već druga mašina istog tipa koju je za nas firma RETOS remontovala za novozelandskog partnera. Jedina razlika između

Generalni remont mašine WH10NC

njih je to, što se za prethodnu mašinu koristilo starije, domaće postolje za rekonstrukciju, dok je ova poslata na remont direktno iz Aucklanda. Ovaj slučaj potvrđuje, da STROJIMPORT ima dugoročne kontakte i stalne kupce čak i sa druge strane planete. I u ovim udaljenim delovima sveta, još uvek su u funkciji mnoge referentne mašine čehoslovačke proizvodnje, a brend TOS ima odličnu reputaciju u svim tehničkim krugovima.