O nama

Strojimport a.s. spada u vodeće izvoznike čeških i slovačkih mašina za obradu metala rezanjem i deformisanjem i on je u značajnoj meri doprineo dobrom imenu brendova čeških i slovačkih mašina alatki širom sveta. Kompanija na ovom polju kontinuirano posluje od 1953. godine i tokom ovog perioda izgradila je reputaciju solidnog i stabilnog partnera i stručnjaka sa dugogodišnjim bogatim iskustvom i znanjem u spoljnoj trgovini.

Mašine koje je Strojimport isporučio kroz svoju široku mrežu međunarodnih predstavništava mogu se naći širom sveta. Naše filijale koje posluju u Evropi, veoma uspešno rade na tržištima Nemačke, Austrije, Mađarske i Rumunije i to ne samo zbog tehničkog nivoa i kvaliteta mašina koje isporučujemo, već i zahvaljujući širokom spektru prodajnih, finansijskih i savetodavnih usluga koje pružamo. U pogledu prodaje mašina, ni druge evropske zemlje ne zaostaju – posebno Poljska, gde je kancelarija Strojimporta u gradu Vroclav, onda u Beogradu – za tržišta zemalja bivše Jugoslavije i druge kancelarije u kojima rade naši zastupnici po ugovoru. Naša izvozna aktivnost, međutim, nije usmerena samo na Evropu: Strojimport pokriva i tržišta Latinske Amerike – Meksika, Brazila, Čilea, Argentine, Perua, Kolumbije, Venecuela, kao i tržišta u arapskom svetu i azijska tržišta, pre svega Indiju, Tajland, Indoneziju i Kinu, Alžir, Australiju, Novi Zeland i druga.

Pored izvoza i uvoza u oblasti mašina za obradu metala rezanjem o deformisanjem, Strojimport je specijalizovan i za srodni program i trgovinsku delatnost. U ovoj oblasti se uglavnom bavimo izvozom materijala (limovi, čelik, cevi, šipke, obojeni metali, vatrostalni materijali, plastični  granulati itd.), izvozom investicionih celina, proizvodnih linija ili uvozom mašina, opreme i rezervnih delova za mašine koje je Strojimport uvezao u ranijem periodu. Za naše partnere u mogućnosti smo da obezbedimo kompletan remont i modernizaciju starijih mašina.

                                                    NAŠA TRŽIŠTA U PERIODU 2012-2018